semua Kategori

Soalan & Jawapan

 • Apakah itu RFI?

  J: Gangguan Frekuensi Radio (RFI) atau "bunyi" elektrik disebabkan oleh sistem pencucuhan, alternator, motor pengelap, dsb., tetapi sistem pencucuhan menyebabkan "bunyi" yang paling kuat dan ia termasuk julat frekuensi yang luas. Bunyi ini boleh menyebabkan gangguan pada pengendalian radio, komponen elektronik, sistem suntikan bahan api, pencari kedalaman dan peralatan elektronik sensitif yang lain. Palam perintang, wayar dan penutup palam pencucuh digunakan sebagai sistem penindasan RFI untuk mengurangkan bunyi ini.


 • Adakah wayar Torch 8 mm?

  A: Wayar obor dihasilkan mengikut dimensi tertentu wayar OEM. Kebanyakan wayar Torch adalah 7mm, manakala aplikasi Toyota adalah 5mm jika berkenaan. Kebanyakan wayar 8mm di pasaran selepas hanya menyediakan penebat tambahan, dan tidak meningkatkan keupayaan elektrik sistem penyalaan.


 • Adakah set wayar Obor universal?

  J: Set wayar obor dibuat tersuai mengikut dimensi aplikasi yang tepat. Tiada set universal. Selain itu, setiap wayar Obor individu dilabelkan untuk nombor silinder tertentu untuk pemasangan yang hampir-hampir tidak mudah.


 • Apakah wayar pic boleh ubah?

  J: Obor menggunakan wayar pic boleh ubah untuk mencipta rintangan yang diperlukan untuk menapis RFI yang dicipta oleh sistem penyalaan pengendalian. Sistem pic boleh ubah berselang seli wayar kuprum yang dililit rapat dan longgar di sekeliling pusat wayar plag untuk mencipta medan magnet, mewujudkan rintangan yang diperlukan dengan sebahagian kecil daripada galangan yang terdapat dalam set wayar jenis teras karbon pepejal.


Kami ada di sini untuk anda!

Komen dan soalan anda telah membantu Torch membuat bahagian yang berkualiti. Bantu kami menjadikan tahun hadapan lebih baik.

Hantarkan soalan anda tentang Torch dan kami akan membantu anda mencari jawapannya. Kami juga berminat dengan pengalaman anda dengan Torch. Beri kami cadangan anda untuk tapak web dan/atau produk kami, atau kongsi cerita Torch kegemaran anda.

Hubungi kami HARI INI untuk Sebut Harga PERCUMA
+ 86-731-84830658

Maklum Balas