semua Kategori

Soalan & Jawapan

 • Apakah fungsi pad brek?

  A: Prinsip kerja sistem brek adalah kerana geseran. Geseran antara pad brek & cakera brek dan tayar & tanah digunakan untuk menukar tenaga kinetik kenderaan kepada tenaga haba selepas geseran, dan kereta dihentikan.


 • Berapa jam larian untuk pad brek biasanya?

  J: Secara umumnya, apabila menggunakan 40,000 hingga 60,000 kilometer, adalah dicadangkan bahawa pelanggan perlu menggantikan pad brek, tetapi sesetengah pad brek masih baik selepas lebih daripada 100,000 kilometer. Jadi pilih pad brek yang baik adalah penting.


 • Bilakah perlu menggantikan pad brek baharu?

  A: Untuk memastikan keselamatan, adalah disyorkan untuk menggantikan bahan geseran apabila ketebalan kurang daripada 6mm, dan ia mesti diganti apabila ketebalan kurang daripada 3mm,.(By the way, pad brek baru biasanya adalah 1.5cm) .


 • Mengapa perlu kita lakukan jika pad brek mengeluarkan bunyi yang tidak normal?

  J: Banyak isu akan membuat pad brek bunyi yang tidak normal

  Jika terdapat serpihan atau masalah air pada pad brek menjadikan tidak normal (seperti: air hujan), kita harus membersihkan pad brek atau menggantikan pad brek yang baru.

  Periksa sistem brek secara berkala adalah perlu.


 • Apakah yang perlu kita lakukan jika pad brek penggera?

  J: Kita harus menggantikan pad brek baru sebelum pad brek membimbangkan, jika membimbangkan kita harus berhenti memandu dan memeriksa Sistem Brek.


 • Manakah antara formula yang terbaik?

  J: Setakat indeks prestasi brek pad brek selamat, keempat-empat formula ini semuanya adalah formula yang sangat baik.

  Dari segi keselamatan, ekonomi dan alam sekitar, seramik adalah lebih baik daripada separa logam, dan separa logam adalah lebih baik daripada logam rendah.


 • Apakah kelebihan pad brek logam?

  Pad brek logam termasuk Logam Rendah , Separuh logam .

  Pemandu dipacu prestasi lebih suka pad brek logam kerana ia menawarkan prestasi brek yang lebih baik dalam julat suhu dan keadaan yang lebih luas.

  Oleh kerana logam adalah pengalir haba yang baik, ia cenderung untuk dapat menahan lebih banyak haba sambil pada masa yang sama membantu sistem brek menyejuk kembali dengan lebih cepat.


 • Apakah kelebihan pad brek seramik?

  Tahap Bunyi: Pad brek seramik sangat senyap, menghasilkan bunyi tambahan yang sedikit atau tiada apabila brek digunakan.

  Sisa Haus & Koyak: Berbanding dengan pad brek organik, pad brek seramik cenderung menghasilkan kurang habuk dan zarah lain dari semasa ke semasa apabila ia haus.

  Suhu & Keadaan Pemanduan: Berbanding dengan pad brek organik, pad brek seramik boleh lebih dipercayai dalam julat suhu dan keadaan pemanduan yang lebih luas.

  Mesra alam


 • Apakah jenis formula yang tersedia bagi Pad Brek Obor?

  Pad brek seramik, pad brek logam rendah, pad brek separuh logam dan pad brek Carbon Ceramic tersedia dsb.


 • Apakah bahagian utama pad brek?

  A: Pad brek biasanya terdiri daripada plat keluli, penebat haba, penyenyap dan bahan geseran.


Kami ada di sini untuk anda!

Komen dan soalan anda telah membantu Torch membuat bahagian yang berkualiti. Bantu kami menjadikan tahun hadapan lebih baik.

Hantarkan soalan anda tentang Torch dan kami akan membantu anda mencari jawapannya. Kami juga berminat dengan pengalaman anda dengan Torch. Beri kami cadangan anda untuk tapak web dan/atau produk kami, atau kongsi cerita Torch kegemaran anda.

Hubungi kami HARI INI untuk Sebut Harga PERCUMA
+ 86-731-84830658

Maklum Balas