semua Kategori

Soalan & Jawapan

 • Adakah galas dan pengedap pam air boleh dibaiki?

  tidak, pam air tidak boleh dibaiki oleh mekanik atau juruteknik. Pembina semula dan pengilang semula (kadangkala pengeluar asal bahagian) mempunyai akses kepada alat ganti dan perkakas yang tidak tersedia untuk kebanyakan orang lain. Selalunya, pengeluar memerlukan pam lama anda sebagai "teras" supaya mereka boleh membinanya semula. Saya akan mengesyorkan agar Perkhidmatan Penggantian Pam Air dilengkapkan oleh mekanik mudah alih, profesional, seperti salah satu daripada YourMechanic, untuk mendiagnosis masalah ini, dapatkan penilaian yang tepat tentang kerosakan dan anggaran kos untuk pembaikan.


 • Apakah ciri-ciri galas pam air?

  1. Profil aci berlangkah tidak merosakkan aci walaupun sejumlah besar daya dikenakan daripada tali pinggang.

  2. Pengedap yang sangat berkesan digunakan untuk mengelakkan kebocoran gris yang diisi dan menghalang air penyejuk yang bocor keluar dari pengedap mekanikal daripada memasuki galas. Sesetengah menggunakan pengedap tiga bibir yang sangat tertutup untuk meningkatkan lagi pencegahan air penyejuk daripada masuk.

  3. Gris yang digunakan mempunyai ketahanan yang sangat baik dalam putaran berkelajuan tinggi, suhu tinggi dan keadaan air bercampur, dan bahan pengedap yang digunakan mempunyai keserasian yang sangat baik dengan air penyejuk.


 • Apakah struktur galas pam air?

  J: Galas pam air adalah galas dua baris yang dimeterai dengan jarak yang luas antara dua baris elemen bergolek.

  Terdapat jenis bola-bola yang hanya terdiri daripada bola dan jenis penggelek bola yang terdiri daripada bola dan penggelek.

  Produk standard mempunyai alur (alur) di tengah permukaan luar gelang luar untuk wayar (klip) untuk mengelakkan galas pam air daripada tercabut.


 • Fungsi yang Diperlukan bagi Galas dan Struktur Pam Air ?

  Bearing pam air digunakan dalam pam air kereta. Aci yang sesuai dengan gelang dalam dipasang, dan aci itu lebih panjang daripada dimensi lebar gelang luar. Pada bahagian berdiameter lebih besar aci dipasang takal penggerak, manakala pendesak dipasang pada bahagian berdiameter kecil.


 • Bagaimana untuk mencapai hayat perkhidmatan yang lebih lama melalui rintangan kepada Haba dan Air?

  Bearing pam air digunakan dalam pam air yang mengedarkan air penyejuk untuk enjin kereta. Galas obor memberikan hayat perkhidmatan yang lebih lama berkat prestasi pengedap yang lebih tinggi dan gris dengan rintangan haba dan rintangan air yang sangat baik.


 • Bagaimanakah pengedap mekanikal digunakan?

  1. Struktur dalaman pam

  Pam ialah mesin yang berfungsi untuk menggerakkan bendalir, seperti dalam mengangkat cecair ke dalam. Contohnya, pendesaknya berputar untuk menggerakkan air.

  2. Lokasi pemasangan meterai mekanikal dalam pam

  Kedap mekanikal dipasang pada aci berputar pendesak. Ini menghalang cecair daripada bocor melalui kelegaan antara badan pam dan aci.

  3. Lokasi pemasangan meterai mekanikal pada aci

  Pengedap mekanikal kebanyakannya terdiri daripada dua gelang: gelang berputar pada aci dan gelang pegun pada perumah pam.

  4. Struktur meterai mekanikal (gelang pegun dan berputar)

  Cincin berputar berputar dengan aci. Cincin pegun dan gelang berputar bergesel antara satu sama lain memastikan kelegaan mengikut susunan mikrometer yang dikekalkan di antara mereka. Di mana mereka bergesel antara satu sama lain, mereka dirujuk sebagai "bahan muka."


 • Jika tanpa meterai mekanikal, apa yang akan berlaku?

  Tanpa meterai

  Jika tiada pengedap mekanikal atau pembungkusan kelenjar digunakan, cecair bocor melalui kelegaan antara aci dan badan mesin.

  Dengan pembungkusan kelenjar

  Jika tujuannya semata-mata untuk mengelakkan kebocoran daripada mesin, adalah berkesan untuk menggunakan bahan pengedap yang dikenali sebagai pembungkusan kelenjar pada aci. Walau bagaimanapun, pembungkusan kelenjar yang dililit rapat di sekeliling aci menghalang pergerakan aci, mengakibatkan kehausan aci dan oleh itu memerlukan pelincir semasa digunakan.

  Dengan meterai mekanikal

  Gelang berasingan dipasang pada aci dan pada perumah mesin untuk membenarkan kebocoran minimum cecair yang digunakan oleh mesin tanpa menjejaskan daya putaran aci.

  Untuk memastikan ini, setiap bahagian dibuat mengikut reka bentuk yang tepat. Pengedap mekanikal menghalang kebocoran walaupun dengan bahan berbahaya yang sukar dikendalikan secara mekanikal atau dalam keadaan tekanan tinggi yang keras dan kelajuan putaran tinggi.


 • Fungsi meterai Mekanikal ?

  Pengedap mekanikal bertujuan untuk menghalang cecair (air atau minyak) yang digunakan oleh mesin daripada bocor ke persekitaran luaran (atmosfer atau badan air). Peranan pengedap mekanikal ini menyumbang kepada pencegahan pencemaran alam sekitar, penjimatan tenaga melalui penambahbaikan. kecekapan pengendalian mesin, dan keselamatan mesin.


 • Apakah meterai mekanikal?

  Mesin kuasa yang mempunyai aci berputar, seperti pam dan pemampat, biasanya dikenali sebagai "mesin berputar". Pengedap mekanikal ialah sejenis pembungkusan yang dipasang pada aci pemancar kuasa mesin berputar. Ia digunakan dalam pelbagai aplikasi daripada kereta, kapal, roket dan peralatan loji industri, kepada peranti kediaman.


Kami ada di sini untuk anda!

Komen dan soalan anda telah membantu Torch membuat bahagian yang berkualiti. Bantu kami menjadikan tahun hadapan lebih baik.

Hantarkan soalan anda tentang Torch dan kami akan membantu anda mencari jawapannya. Kami juga berminat dengan pengalaman anda dengan Torch. Beri kami cadangan anda untuk tapak web dan/atau produk kami, atau kongsi cerita Torch kegemaran anda.

Hubungi kami HARI INI untuk Sebut Harga PERCUMA
+ 86-731-84830658

Maklum Balas