semua Kategori

Soalan & Jawapan

 • Apakah julat aplikasi penderia Oksigen kami?

  A: Produk kami boleh digunakan untuk kenderaan berikut

  Jenama kereta Eropah: Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Audi, Opel, Land Rover, Lotus, MG, Citroen, Peugeot, Skoda, Spyker, Seat, Fiat, Iveco, Lancia dan Alfa Romeo dll.

  Model biasa termasuk: POLO, Golf, Jetta, Bora, Lavida, Sagitar, Santana, Peugeot 206, Peugeot 207, Peugeot 408, Picasso, C-Quatre, dsb.

  Jenama kereta AS: Buick, Dodge, Ford, GMS, Hummer, Jeep, Cadillac, Chrysler dan Chevrolet dll.

  Model biasa termasuk: Excelle, Excelle GT, Regal, Lacross, Park Avenue, Focus, Mondeo, Captiva, Sail, Aveo, Cruze dll.

  Jenama kereta Korea: Hyundai, Kia dan Ssangyong dll.

  Model biasa termasuk: Chollima, Soul, Cerato, Forte, Sportage,Carnival, K3, K4, K5, Sonata, Verna, Elantra dan Tucson baharu dll.

  Jenama kereta Jepun:Toyota, Nissan, Honda, Subaru, Mazda, Mitsubishi, Isuzu, Suzuki dan Daihatsu dll.

  Model biasa termasuk: Accord, Spirior, Civic, CIIMO, Fit, Nissan Teana, Sylphy, Tida, Livina, Vios, Mazda, Yaris dan City dll.


 • Apakah formula Nernst?

  A: "R" dalam formula ialah pemalar gas ideal; "T" ialah suhu mutlak unsur penderiaan; "F" ialah pemalar faraday; "p7O2)" ialah tekanan separa oksigen bahagian ekzos; "p( O2)" ialah tekanan separa oksigen dalam udara. Oleh itu, pada suhu tertentu, jika gas rujukan ialah udara (iaitu, tekanan separa oksigen rujukan diketahui), nilai E boleh ditentukan oleh kandungan oksigen ekzos. Voltan tinggi(0.6 ~ 1V) dijana antara elektrod apabila kepekatan oksigen rendah pada bahagian ekzos substrat, dan isyarat voltan dihantar ke ECU dan dikuatkan. ECU memproses isyarat voltan tinggi sebagai campuran kaya, dan isyarat voltan rendah (kira-kira 0.1V) dianggap sebagai campuran cair. Berdasarkan maklum balas isyarat voltan sensor oksigen, komputer akan mencairkan atau memperkayakan campuran dengan sewajarnya untuk mencapai nisbah bahan api udara teori yang optimum.


 • Apakah prinsip operasi penderia Oksigen?

  J: Prinsip bagi penderia oksigen jenis sel kepekatan ialah perbezaan Ekzos, tekanan separa oksigen dua elektrolit pepejal ZrO₂ memberikan kepekatan.potensi. Ia menggunakan ciri-ciri ZrO₂ dengan pengaliran ion oksigen dan tiada pengaliran elektron pada suhu tinggi. Formula Nernst boleh digunakan untuk mendapatkan nilai potensi kepekatan.


 • Apakah sensor Oksigen itu?

  A: Penderia oksigen ialah komponen penderia utama dalam sistem kawalan enjin suntikan bahan api elektronik, dan merupakan bahagian penting untuk mengawal pelepasan ekzos kereta, mengurangkan pencemaran kepada alam sekitar dan meningkatkan kualiti pembakaran bahan api enjin automotif. Sensor oksigen digunakan dalam sistem kawalan maklum balas peranti suntikan bahan api kawalan elektronik, untuk mengesan kepekatan oksigen dalam gas ekzos dan sama ada nisbah bahan api udara adalah kurus atau kaya. Ia juga digunakan untuk memantau nisbah bahan api udara teoritis (14.7:1) pembakaran dalam enjin, dan memberikan isyarat maklum balas kepada komputer.


 • Apakah "Lampu Amaran Enjin"?

  J: Mungkin yang paling jelas, tetapi pastinya yang kebanyakan orang selalu abaikan. Walaupun sensor itu sendiri tidak dipasang di dalam ruang enjin, sebarang kegagalan sensor NOx akan mencetuskan lampu amaran enjin. Ini bukan kaedah kalis peluru untuk mencari kerosakan dan isu penderia NOx, tetapi ia memberikan gambaran yang lebih jelas tentang apa yang dialami oleh kereta anda. Mengimbas kod ralat selepas lampu enjin semak biasanya mendedahkan sama ada anda berhadapan dengan penderia NOx yang rosak serta-merta.


 • Apakah itu "Terbiar tidak stabil"?

  J: Memandangkan ECU tidak mempunyai cara untuk mengetahui apa yang berlaku dengan enjin, ia perlu mengambil senario terburuk. Penyuntik bahan api yang direka untuk mengekalkan aliran bahan api yang berterusan ke enjin secara sporadis akan kelaparan dan/atau lonjakan, kedua-duanya tidak baik untuk kereta anda dalam jangka masa panjang.


 • Apakah "Penggunaan Bahan Api Lebih Tinggi"?

  J: Jika penderia tidak berfungsi dengan betul, ECU tidak mendapat sebarang maklum balas tentang status gas ekzos, jadi tidak ada cara untuk komputer mengetahui atau menyelesaikan campuran bahan api atau nisbah udara-ke-bahan api yang diperlukan. Ini memaksa ECU untuk mengambil senario terburuk dan menjalankan campuran bahan api yang kaya untuk memastikan kuasa maksimum dalam keadaan buruk.


 • Gejala Sensor NOX yang teruk?

  A: >Penggunaan Bahan Api Lebih Tinggi.

  >Terbiar tidak stabil.

  >Lampu Amaran Enjin


 • Apakah Penderia NOx untuk sistem rawatan selepas NOx?

  J: Sensor NOx adalah sebahagian daripada sistem rawatan selepas pengurangan NOx yang digunakan dalam kenderaan diesel dengan sistem SCR berasaskan urea. Sensor yang terletak di hulu pemangkin SCR secara langsung mengukur kepekatan gas NOx keluar enjin, yang membantu menentukan jumlah optimum suntikan urea.

  Sensor NOx di hilir pemangkin SCR digunakan untuk memantau prestasi pemangkin. Pengukuran NOx yang tepat mendapat permintaan tinggi untuk mematuhi peraturan pelepasan NOx yang semakin ketat. Sensor NOx juga mampu mengukur kepekatan O2, sama seperti sensor udara-bahan api pelbagai.


Kami ada di sini untuk anda!

Komen dan soalan anda telah membantu Torch membuat bahagian yang berkualiti. Bantu kami menjadikan tahun hadapan lebih baik.

Hantarkan soalan anda tentang Torch dan kami akan membantu anda mencari jawapannya. Kami juga berminat dengan pengalaman anda dengan Torch. Beri kami cadangan anda untuk tapak web dan/atau produk kami, atau kongsi cerita Torch kegemaran anda.

Hubungi kami HARI INI untuk Sebut Harga PERCUMA
+ 86-731-84830658

Maklum Balas